Nyheter

2016-03-01

SUND I MUN

Just nu pågår kampanjen SUND I MUN, som uppmärksammar Din hunds tandhälsa.

Många djurägare vet inte att dess hund kan få tandköttssjukdomar som i sin tur kan leda till tandlossning. En sådan process kan vara smärtsam och orsaka bekymmer för hunden. Ett förändrat ätbeteende och dålig andedräkt kan vara indikationer på att din hund har bekymmer med sina tänder, men ibland kan det vara svårt att upptäcka.

Du kan nu boka en kostnadsfri konsultation för bedömning av Din hunds tandhälsa.

Vid besöket undersöker vi hundens tänder och tandkött och gör då en bedömning av hur din hund mår i munnen. Om vi bedömer att hund lider av något tandrelaterat bekymmer kan en tandbehandling vara nödvändig.
Om detta önskas bokas då en ny tid för det. 

Du får vid konsultationen information om hur du upptäcker och förebygger tandköttsinflammation och tandlossning. Du får även ett gratisprov på Pedigree DENTAstix samt en tandvårdsbroschyr. 

Vid en tandbehandling sövs hunden ner och tänderna rengörs på samma vis som inom human tandvård. Vid misstanke om tandlossning/tandskada röntgar vi tänderna; den eller de tänder som drabbats av tandlossning/skada kommer att extraheras, d.v.s. "dras ut", eftersom dåliga tänder kan göra mycket ont.

Tandbehandlingar ingår ej i den kostnadsfria konsultationen, utan debiteras enligt prislistan. 

Välkommen att ringa och boka tid!